Friday, June 29

工 レσ√乇 ㄚ◯∪ ♥

Korang perasan tak, disebabkan selalu melihat dan menunggu perkara-perkara besar dan dianggap lebih penting, kita selalu terlupa perkara-perkara kecil yang sebenarnya dah terjawab penantian tersebut dari awal lagi.

Tak payah tunggu ungkapan 'i love you' sebab perkara-perkara ni pun membawa maksud yg sama tau! Hehe.


1 - bila korang tak reply msg, dia terus call
2 - tetap gelak padahal lawak kite tak menjadi 
3 - tak pernah tolak bila diajak menonton filem romantik, walaupun hakikatnya dia bukan seorang yang mellow
4 - selalu bertanya aktiviti harian korang dan menganggap semuanya menarik
5 - reply msg dgn cepat tak kira masa
6 - berusaha mendekatkan diri dengan kengkawan korang
7 - berusaha menyukai perkara yang korang suka
8 - korang nampak yang dia selalu pandang muka omey korang


9 - bersungguh-sungguh menunjukkan perhatian bila korang ditimpa kecelakaan, walaupun cuma luka kecil
10 - lebih kemas dan wangi daripada biasa
11 - memuji penampilan korang and ni selalunya sbg galang ganti 'saya suka awak!' hehe
12 - bersikap peramah dengan family korang, siap bawa ole-ole lg utk parent dgn adik beradik korang. Amboii! Haha
13 - bila bergambar ramai-ramai, dia selalu ambil position bersebelahan korang. Phewitt!
14 - sanggup bangun pagi pd hari minggu semata-mata nak ambil korang dekat station bus
15 - dia still ingat hal remeh yang dah jadi minggu lepas walaupun korang sendiri dah lupa
16 - mengajak korang ke majlis perkahwinan kawan, adik-beradik or saudara mara dia
17 - kalau makan kat restoran, dia lebih suka berbual daripada menjamu selera
18 - lebih bersemangat bila korang ada dengan dia
19 - selalu tunggu korang balik dari sekolah utk jalan sama-sama
20 - lansung tak mengeluh walaupun terpaksa teman korang window shopping all day long~
21 - selalu memancing ayat sbb nak tau korang dah berpunya ke belum
22 - sanggup membatalkan rancangan peribadi dia sbb nak bersama dgn korang lama-lama
23 - tak mudah berjanji. Bkn sebab tak boleh dipercayai, tp dia takut mengecewakan korang bila janji dia tak ditepati. Atoto!
24 - menawarkan bantuan tanpa diminta
25 - fikiran dia sering terfokus utk menarik perhatian korang sampai terlupa hal-hal lain


26 - berlagak macho, misalnya tak bagi korang bawa barang-barang berat
27 - secara terus-terang menunjukkan ketidaksukaan dia kat idola korang yang handsome-handsome tu
28 - tak segan meluahkan masalah peribadi dia kat korang. Cthnya, penceraian parent dia
29 - suka bg surprise. Suka bercerita tentang perkara-perkara tak terduga dan manis
30 - mengelak jika korang bertanya pasal ex dia. Bkn sebab tak jujur, tp dia nak jaga perasaan korang
31 - saat korang demam or sakit, dia datang melawat siap bawa favourite food korang lg tu
32- bersedia mendengar keluhan korang
33 - korang orang pertama yang akan diberitahu jika dia ada berita gembira
34 - sentiasa nak tau aktiviti harian korang setiap hari
35 - berusaha meyakinkan bahawa dia dah tak ada apa-apa dengan ex dia
36 - suka bagi msg ucapan 'good morning' dgn 'good night'
37 - menjawab telefon tak kira masa walaupun tengah malam
38 - sentiasa fokus pada korang walaupun ada girls yang cun melecun di depan
39 - tetap membela korang
40 - tak suka tengok korang dengan boys lain
41 - sentiasa bg respon dekat status dan tweet korang
42 - menawarkan jaket dia bila korang kesejukan. How sweet! ~
43 - meminta pendapat korang dalam buat keputusan besar
44 - first date belum tamat, dia dah rancang utk date akan datang
45 - kalau korang jatuhkan barang dia, dia tak kan marah dan membebel
46 - bila dia berjanji akan call, dia mesti akan call tepat pada masanya
47 - walaupun korang tak pernah cerita, tapi dia tahu hobi korang
48 - kalau berdebat, dia selalu mengalah
49 - menyedari bila korang potong rambut
50 - mengajak keluar hari minggu, tp hari isnin lg dah ingatkan
51 - dia lebih banyak mengusik korang berbanding girls lain
52 - walaupun birthday korang sebulan lg, tp dia dah tanya apa hadiah yg korang nak
53 - dia takkan benarkan korang keluarkan duit sendiri ketika keluar bersama
54 - tak pernah bg nasihat seperti 'jangan makan byk-byk, nanti gemuk!' sbb dia terima korang seadanya
55 - memujuk korang tengok bola, futsal, badminton atau apa-apa je la yang dia ambil bahagian
56 - sanggup bersusah payah teman korang sampai dua tiga mall demi mencari jenama kasut kegemaran korang
57 - dia banyak cerita pasal family dia
58 - kalau berjanji, dia tepati masa
59 - sanggup menonton filem kali kedua, sbb tau korang belum dan teringin menonton
60 - memberi nickname yang pelik-pelik dekat korang
61 - kalau naik kereta, dia akan pasang lagu pop shj sbb tahu korang tak suka lagu rock

62 - kalau korang bad mood, dia akan berusaha utk buat korang tersenyum
63 - bila keluar berdua, handphonenya tak diusik sebab nak bagi perhatian yang lebih utk korang
64 - mengajak korang makan di restoran yang mahal
65 - bila depan kawan-kawan, dia cool. Tapi bila berdua dengan korang, dia nervous
66 - bertanya sama ada korang suka lelaki macam dia atau tak. Walaupun macam tak serious, tapi sebenarnya dia serious!
67 - berbual perkara-perkara yang tak penting bila berjumpa dengan korang. Sebenarnya dia nak berbual dengan korang
68 - dia marah kalau dapat tau korang diganggu oleh boys lain
69 - kalau semua kengkawan balik, dia jadi orang terakhir. Pfft, sebenarnya sengaja mengambil kesempatan untuk berdua dengan korang
70 - akan merasa sangat bersalah jika gurauan dia buat korang tersinggung
71 - dia sentiasa tersenyum bila dengan korang
72 - sentiasa melindungi korang
73 - cuba untuk tidak menyentuh korang sebab taknak dianggap sebagai biadab
74 - berkali-kali dia cuba mengatakan sesuatu, tapi selalu tak teucap. Takut tersalah cakap
75 - sanggup mencuba kelas tarian, cuma sebab korang suka
76 - memberi renungan 'dalam' bila adanya eye contact
77 - tak ragu-ragu nak bg korang jaga handphone dan wallet dia
78 - dengan bangga memperkenalkan korang kat kengkawan dia kalau terserempak kat mall
79 - menampilkan sisi maskulin bila pilih menu
80 - sanggu menghabiskan makanan korang walaupun dia dah kenyang. Kononnya taknak korang membazir and menjaga hati korang ^^
81 - saat korang ceritakan impian korang yang pelik-pelik tu, dia dengar dengan penuh perhatian bukan mentertawakan
82 - membuat kolaj atau video dr koleksi gambar-gambar korang keluar dengan dia
83 - bertanya korang jenis boys yang korang suka
84 - selalu pakai baju yang sama hanya sebab korang pernah kata yang korang sukakan baju tu
85 - kalau dia jenis pemalu, muka dia mesti kemerahan bila korang ajak sembang
86 - sentiasa menghormati korang. 
87 - dr segi emosi, dia akan mengikut emosi korang. Kalau korang tgh happy, dia pun happy. kalau korang tengan sedih, dia pun join sedih. Hewhew
88 - bersungguh-sungguh bila ada aktiviti bersama-sama korang
89 - sanggup berpatah balik walaupun dalam hujan dan traffic jam hanya kerana dompet korang tertinggal dan ada dekat dia
90 - suka bg BBM or SMS lucu dgn harapan korang akan menyukai dan membalasnya
91 - bergurau mahu mengajak korang dating. Padahal memang dia sengaja nak tengok reaksi korang
92 - walaupun dia seorang perokok, tapi dia takkan merokok bila berdepan dgn korang. Malah, sanggup berhenti merokok bila dapat tau korang benci perokok
93 - tak akan membatalkan janji kecuali terjadinya kecelakaan
94 - selalu melafazkan kata-kata rindu
95 - takkan melayani ex-nya walau apa sekalipun. Malah menceritakan kepada korang kalau ex dia tegur di Facebook or tempat lain
96 - memberi hadiah coklat or teddy bear, even bukan pada hari yang special
97 - mengajak korang datang ke rumah parent dia

98 - menyimpan gambar korang di handphonenya. Tak lupa juga gambar korang dengan dia!
99 - memberitahu password email dia walaupun korang tak pernah minta

100 - meminta pendapat korang
and lastlyyyyyy.



101 - HE TELLS YOU HE LOVES YOU....




# Benda ni copy paste je, sbb ada orang nak baca. Haha, buka semua betul pun. Yang tak logik pun ade. Haha, rasanya la. Bergantung la. Hihi.


thanks reading , byeee

Jahatnyaaaaaaa! Haha

Hai.
Tak terkata.
Midnight post ni. Tgk jam sikit. Eh pukul 3.32 la. Hewhew.

Kesian aku terjaga tengah malam. Haha tadi sampai rumah pukul 12 lebih. Sementara nak tunggu orang lain guna bilik air, kononnya nak baring kejap la. Haha sudahnya, tertidur. Dengan tak mandinya, dgn tudung pun pakai lg, dgn handphone dalam pocketnya. Haha. Yang paling teruk, aku terjaga sbb panas. LOL, kipas tak buka! Paneh oh. Haha. Akhirnya buat keputusan, g mandi. Haha sekarang, aku tak leh tidur dah. Segar weh! Air sejuk. Hahaha.

Aku sebenarnya nak post pasal insiden petang tadi. Tapi tak terkata. Haha takpe la. Hanya mampu berkata
'Conannnnn! Awak jahatttttt!'
Hahaha gerammmnyaaaaa. Nape la buat Amni mcm tu. Malu ah. Haha. Btw, kalau Nana tak bgtau mak dia yang kat depan tu ada dia, mungkin dia.... Ahhhh haha. Maksud aku, kalau MR.M tak minta buku dr aku, mesti dia tak masuk jumpa mama tanya mana aku. Wuuuu malunya. Haha.

# Mama, sila jangan percaya gosip kami. Haha. Amni dgn Conan tu kawan gaduh hanger je. Hewhew. Kan Conan, kan? Jawab ye! Hahaha


thanks reading , byeee

Tuesday, June 26

Terlalu berharap?

Mesti perit, kan? Bila orang yang kita suka dan sayang dah tak pedulikan kita. Kan kan? Bukan aku tak faham. Aku faham sangat dan aku pun pernah lalui detik-detik mcm tu.

Dari situ, aku belajar banyak perkara. Salah satunya, jangan terlalu berharap. Bukan ape, ini soal hati dan perasaan. Mana boleh dipaksa-paksa. Cuba terima kenyataan. Redha dengan apa yg jadi. Semua orang tahu, bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor. Mungkin dia bukan utk kita.

Lagi satu, bila kita dengan 'dia' dah berjauhan, and 'dia' pun dah ada pengganti, jangan la kita bermusuh dengan dia. Tak baik tau. Dulu sayang gila-gila. Sekarang, benci mati-matian. Takkan nak bermusuh dengan orang yang kita pernah sayang dulu kan? Marah tu, memang la. Marah sangat, sedih, pedih dan perit. Alaa tapi kan, kita boleh buang perasaan tu jauh-jauh sebenarnya. Cuma mungkin memakan sedikit waktu. Terutamanya girls kat luar sana yang berjiwa lembut tu. Hey! Saya yang kasar ni pun sedih bila dibuat mcm tu tau! Inikan pula korang kan?

Hee ~ takpe. Girls, awak semua kuat, kan? Takmo nangis-nangis ye. Mengalah tu perkara yang susah, tapi satu hari nanti kita akan dapat kebahagiaan yang tak terkata. Ewahhh. Hehe.

Nanti bila kita berdepan dgn 'dia', jangan la tarik muka. Kita still boleh kawan dgn dia. Kita still boleh sayang dia sbg kawan. Kan kan kan?

Act, post ni utk someone tu. Dia terlalu mengejar cinta dan babitkan aku dalam perjalanan dia dalam mengejar cinta mati dia tu. Erk -,-

Hopefully, satu hari nanti kau akan fikir balik apa yg kau pernah buat dulu dan persoalan ni akan bermain di fikiran kau 'nape aku buat mcm tu dulu eh'. Kalau kau ni berfikiran positif, kau akan rasa 'haha, lawaknya bila zaman budak-budak dulu aku buat mcm tu'. Tp kalau kau still dengan pesimistik kau tu, kau akan terus salahkan aku.
Ceh -,- jadi, sila optimistik. Sekarang, aku nak belajar ye! Erk.


thanks reading , byeee

Saturday, June 23

Where's my diary?! Aaa

Hari ni ada satu insiden yang menyedihkan terjadi dalam hidup aku. Aku takut :'( aku balik cepat-cepat. Mencari diary untuk meluahkan segalanya. Tapi, usaha aku mencari diary tak berjaya. Diary aku tetibe hilang. Mane woi! Sape amik hah? Tau tak aku tgh ada masalah ni?! Ya Allah :'(
At last aku fed up, dan ambil keputusan untuk tak terlampau mengharap pada diary aku. Dalam diary tu dah banyak menyimpan 1001 kisah sedih aku. Oh, mungkin diary aku tu bosan kot. Asyik-asyik kisah sedih. Hehe. Takpe la. Lepas ni apa-apa yang berlaku, aku cuba untuk tak mengharapkan diary aku untuk meluahkan perasaan. Selama ni, bila dapat masalah je cari diary haha. Diary pun mcm dah hilang dari pandangan aku, kan? Redha je la.

Anyway, pada sape-sape yang nampak dan ambil diary saya harap awak tak baca kisah hidup saya yang menyedihkan dan menakutkan tu. Saya harap, awak dapat jaga diary saya tau. Jangan koyakkan diary tu, penat saya jaga dia elok-elok!
Hm, kehilangan diary tu seolah-seolah aku dah kehilangan kehidupan aku. Aku sayang diary tu sebenarnya. Jangan tanya kenapa. Tapi diary tu mcm ada aura bila aku luahkan perasaan. Patut ke aku cari diary baru? Maaf, ketiadaan diary lama buatkan aku takde semangat nak tulis diary.

Dear diary,
Kalau awak manusia, saya nak awak tahu sesuatu.
'SAYA SAYANG AWAK ! Muahh muahh ♥ :* '
Itupun kalau awak manusia la haha. Tapi.... Hm :'( diary, kalau awak manusia, jangan lupa saya tau!
Itupun kalau awak manusia la haha. Tapi.... Hm :'O saya tahu tu semua angan-angan.

Mana diary aku ni?! Yelaaaaa sume taknak kawan aku. Aku faham. Bye :'(



thanks reading , byeee

Friday, June 22

Pagi yang mengantuk TT.TT

Pagi ni susah betul aku nak bangun pagi. Haha. Alarm pukul 5.30. Aku asyik delay kan 10 min setiap kali alarm aku berbunyi. Haha at last, aku bangun pukul 6.40. Malam td pun aku tidur pukul 4. Mane taknya. Memang ngantuk ah. Hari ni ada English Drama Competition. Haha best tgk performance diorg. Kitorg agak kelam kabut hari ni. Maybe sbb masing-masing gementar dgn peranan sendiri. Hewhew. Even pada hujungnya tak dapat juara, tapi semua enjoy. Kot la. Haha. Pape pun, senior dah buat yang terbaik! Hehe.
Hm, aku tak tau nak cakap mcm mane. Malam semalam aku malu gile tau. Aku tak marah. Cuma terkedu, terdiam and tergamam *benda yg same je pun hehe* bila ada orang cakap mcm tu. Btw, ape yg ditegur tu betul la. Tak salah pun. Act, benda tu tak disengajakan. Seriously tak sengaja. Aduhh, malunya.

# Amni minta maaf :'/


thanks reading , byeee

Pertama kali ^^v

Haha malam ni aku tersangatlah bosan. Aku nak post something kat blog. Tp maleh buka pc. Fikir punya fikir, tetibe aku teringat. Hewhew. Aku g kat market, lalu meng-download blogger app ni haha. So, skrg boleh la aku mengarut sorang-sorang sepanjang malam. Aku pun mcm nak forever alone. Takde sape nak kawan dengan aku kan. Haha nasib baik ada diary online ni kannnnn? Haha. Aku nak buka Twitter, tapi TL laju sangat. Aku maleh nak bace. Haha. Buka Facebook pula, ramai tak online. Buka Whatsapp, macam takde sape nak kawan je. Buka Viber, haha aku bukan kaki bergayut. Dan akhirnya, buka blog, dapat la mengarut sikit-sikit. Aku mengantuk gila hari ni. Tapi nak buat macam mane kan. Aku menahan dr td. Aku nak sembang. Tp takde sape available malam ni semua orang busy dan penat. Almaklumlah baru habis sukan. Papepun, aku kena bangun awal esok pagi. Ada competition drama! Doakan kami ye. Hewhew.
Goodnight yayunk! Muah. Haha.


thanks reading , byeee

Keadaan semakin mengelirukan


Hai, apa khabar semua? Haha beria aku tanya khabar org. Padahal mana ada sape baca benda alah ni. Aku sorg syiok sendiri kat blogger ni. Haha. 
Hmm, aku sekarang makin tak faham dengan apa yang jadi kat aku belakangan ni. Kenapa ye? Mula-mula pasal kesihatan aku sendiri, kedua pasal perasaan aku. Lalala~ Aku taknak amik tau pun pasal kesihatan aku. Rahsia yang lama aku pegang, aku dah cerita kat semua kawan-kawan aku. Tapi, ada juga orang yang taktau pasal ni. Aku bukan apa, aku cuma taknak ada sape-sape risaukan aku. Tengok, buktinya. Sekarang, pergerakan aku, pemakanan aku semuanya dikawal oleh kawan-kawan aku. Haha, terharu laaaa dapat sahabat macam ni kan. 
Dalam masa yang sama, aku taktau nape aku cakap keliru dengan perasaan aku. Oh yeeee, aku dah ingat. Mungkin sebab dua orang manusia tuu kot. Alahai, setiap kali aku fikir pasal diorang due tuu, mesti diary aku jadi mangsa. Nana of course lah tahu. Wuuuuu, sedihnya. Kadang-kadang aku dgn Nana sembang pasal ni sampai tengah malam and tertidur macam tuu je, hihi. Sometimes ada juga bila sembang pasal ni, tidur dengan mata berair pun ada. Kesian, Nana selalu macam tuu. Sabar je lah ye, Nana. Kita redha je lah dengan ape yang jadi. Aku buntu, taktau nak buat macam mana lagi dah. Nak beralah macam mana lagi? Semua usaha yang kita buat, tak menjadi. Ahhhhh, btw thanks Nana sbb selalu jadi mangsa aku. Haha. Tak lupa juga kat diary kesayangan aku sebab tak pernah bocorkan rahsia. Haha. *Ate, nama pun diary, boleh cakap ke pun? Hahaha* Diary aku hebat, kalau bawa gi sekolah, tak pernah kena curi pun. Haha. Takde sape ke yang nak baca diary aku niii? Haha promote pulak. Nanti rahsia dah terbongkar, nangis tak berlagu. Haha.
Lastly, aku nak cakap aku bosannnnnn. Minggu depan 3 hari 2 malam pasti bosan tanpa teman. Wuarghhh, temanlah aku! Haha. Haaaaa, tak lupa juga. 3RK'11, i miss you all sooooo much! Ahhhh, bosan korang takde puasa ni! Aku taknak gi terawih sorang2, hihi :'3

thanks reading , byeee