Friday, June 29

工 レσ√乇 ㄚ◯∪ ♥

Korang perasan tak, disebabkan selalu melihat dan menunggu perkara-perkara besar dan dianggap lebih penting, kita selalu terlupa perkara-perkara kecil yang sebenarnya dah terjawab penantian tersebut dari awal lagi.

Tak payah tunggu ungkapan 'i love you' sebab perkara-perkara ni pun membawa maksud yg sama tau! Hehe.


1 - bila korang tak reply msg, dia terus call
2 - tetap gelak padahal lawak kite tak menjadi 
3 - tak pernah tolak bila diajak menonton filem romantik, walaupun hakikatnya dia bukan seorang yang mellow
4 - selalu bertanya aktiviti harian korang dan menganggap semuanya menarik
5 - reply msg dgn cepat tak kira masa
6 - berusaha mendekatkan diri dengan kengkawan korang
7 - berusaha menyukai perkara yang korang suka
8 - korang nampak yang dia selalu pandang muka omey korang


9 - bersungguh-sungguh menunjukkan perhatian bila korang ditimpa kecelakaan, walaupun cuma luka kecil
10 - lebih kemas dan wangi daripada biasa
11 - memuji penampilan korang and ni selalunya sbg galang ganti 'saya suka awak!' hehe
12 - bersikap peramah dengan family korang, siap bawa ole-ole lg utk parent dgn adik beradik korang. Amboii! Haha
13 - bila bergambar ramai-ramai, dia selalu ambil position bersebelahan korang. Phewitt!
14 - sanggup bangun pagi pd hari minggu semata-mata nak ambil korang dekat station bus
15 - dia still ingat hal remeh yang dah jadi minggu lepas walaupun korang sendiri dah lupa
16 - mengajak korang ke majlis perkahwinan kawan, adik-beradik or saudara mara dia
17 - kalau makan kat restoran, dia lebih suka berbual daripada menjamu selera
18 - lebih bersemangat bila korang ada dengan dia
19 - selalu tunggu korang balik dari sekolah utk jalan sama-sama
20 - lansung tak mengeluh walaupun terpaksa teman korang window shopping all day long~
21 - selalu memancing ayat sbb nak tau korang dah berpunya ke belum
22 - sanggup membatalkan rancangan peribadi dia sbb nak bersama dgn korang lama-lama
23 - tak mudah berjanji. Bkn sebab tak boleh dipercayai, tp dia takut mengecewakan korang bila janji dia tak ditepati. Atoto!
24 - menawarkan bantuan tanpa diminta
25 - fikiran dia sering terfokus utk menarik perhatian korang sampai terlupa hal-hal lain


26 - berlagak macho, misalnya tak bagi korang bawa barang-barang berat
27 - secara terus-terang menunjukkan ketidaksukaan dia kat idola korang yang handsome-handsome tu
28 - tak segan meluahkan masalah peribadi dia kat korang. Cthnya, penceraian parent dia
29 - suka bg surprise. Suka bercerita tentang perkara-perkara tak terduga dan manis
30 - mengelak jika korang bertanya pasal ex dia. Bkn sebab tak jujur, tp dia nak jaga perasaan korang
31 - saat korang demam or sakit, dia datang melawat siap bawa favourite food korang lg tu
32- bersedia mendengar keluhan korang
33 - korang orang pertama yang akan diberitahu jika dia ada berita gembira
34 - sentiasa nak tau aktiviti harian korang setiap hari
35 - berusaha meyakinkan bahawa dia dah tak ada apa-apa dengan ex dia
36 - suka bagi msg ucapan 'good morning' dgn 'good night'
37 - menjawab telefon tak kira masa walaupun tengah malam
38 - sentiasa fokus pada korang walaupun ada girls yang cun melecun di depan
39 - tetap membela korang
40 - tak suka tengok korang dengan boys lain
41 - sentiasa bg respon dekat status dan tweet korang
42 - menawarkan jaket dia bila korang kesejukan. How sweet! ~
43 - meminta pendapat korang dalam buat keputusan besar
44 - first date belum tamat, dia dah rancang utk date akan datang
45 - kalau korang jatuhkan barang dia, dia tak kan marah dan membebel
46 - bila dia berjanji akan call, dia mesti akan call tepat pada masanya
47 - walaupun korang tak pernah cerita, tapi dia tahu hobi korang
48 - kalau berdebat, dia selalu mengalah
49 - menyedari bila korang potong rambut
50 - mengajak keluar hari minggu, tp hari isnin lg dah ingatkan
51 - dia lebih banyak mengusik korang berbanding girls lain
52 - walaupun birthday korang sebulan lg, tp dia dah tanya apa hadiah yg korang nak
53 - dia takkan benarkan korang keluarkan duit sendiri ketika keluar bersama
54 - tak pernah bg nasihat seperti 'jangan makan byk-byk, nanti gemuk!' sbb dia terima korang seadanya
55 - memujuk korang tengok bola, futsal, badminton atau apa-apa je la yang dia ambil bahagian
56 - sanggup bersusah payah teman korang sampai dua tiga mall demi mencari jenama kasut kegemaran korang
57 - dia banyak cerita pasal family dia
58 - kalau berjanji, dia tepati masa
59 - sanggup menonton filem kali kedua, sbb tau korang belum dan teringin menonton
60 - memberi nickname yang pelik-pelik dekat korang
61 - kalau naik kereta, dia akan pasang lagu pop shj sbb tahu korang tak suka lagu rock

62 - kalau korang bad mood, dia akan berusaha utk buat korang tersenyum
63 - bila keluar berdua, handphonenya tak diusik sebab nak bagi perhatian yang lebih utk korang
64 - mengajak korang makan di restoran yang mahal
65 - bila depan kawan-kawan, dia cool. Tapi bila berdua dengan korang, dia nervous
66 - bertanya sama ada korang suka lelaki macam dia atau tak. Walaupun macam tak serious, tapi sebenarnya dia serious!
67 - berbual perkara-perkara yang tak penting bila berjumpa dengan korang. Sebenarnya dia nak berbual dengan korang
68 - dia marah kalau dapat tau korang diganggu oleh boys lain
69 - kalau semua kengkawan balik, dia jadi orang terakhir. Pfft, sebenarnya sengaja mengambil kesempatan untuk berdua dengan korang
70 - akan merasa sangat bersalah jika gurauan dia buat korang tersinggung
71 - dia sentiasa tersenyum bila dengan korang
72 - sentiasa melindungi korang
73 - cuba untuk tidak menyentuh korang sebab taknak dianggap sebagai biadab
74 - berkali-kali dia cuba mengatakan sesuatu, tapi selalu tak teucap. Takut tersalah cakap
75 - sanggup mencuba kelas tarian, cuma sebab korang suka
76 - memberi renungan 'dalam' bila adanya eye contact
77 - tak ragu-ragu nak bg korang jaga handphone dan wallet dia
78 - dengan bangga memperkenalkan korang kat kengkawan dia kalau terserempak kat mall
79 - menampilkan sisi maskulin bila pilih menu
80 - sanggu menghabiskan makanan korang walaupun dia dah kenyang. Kononnya taknak korang membazir and menjaga hati korang ^^
81 - saat korang ceritakan impian korang yang pelik-pelik tu, dia dengar dengan penuh perhatian bukan mentertawakan
82 - membuat kolaj atau video dr koleksi gambar-gambar korang keluar dengan dia
83 - bertanya korang jenis boys yang korang suka
84 - selalu pakai baju yang sama hanya sebab korang pernah kata yang korang sukakan baju tu
85 - kalau dia jenis pemalu, muka dia mesti kemerahan bila korang ajak sembang
86 - sentiasa menghormati korang. 
87 - dr segi emosi, dia akan mengikut emosi korang. Kalau korang tgh happy, dia pun happy. kalau korang tengan sedih, dia pun join sedih. Hewhew
88 - bersungguh-sungguh bila ada aktiviti bersama-sama korang
89 - sanggup berpatah balik walaupun dalam hujan dan traffic jam hanya kerana dompet korang tertinggal dan ada dekat dia
90 - suka bg BBM or SMS lucu dgn harapan korang akan menyukai dan membalasnya
91 - bergurau mahu mengajak korang dating. Padahal memang dia sengaja nak tengok reaksi korang
92 - walaupun dia seorang perokok, tapi dia takkan merokok bila berdepan dgn korang. Malah, sanggup berhenti merokok bila dapat tau korang benci perokok
93 - tak akan membatalkan janji kecuali terjadinya kecelakaan
94 - selalu melafazkan kata-kata rindu
95 - takkan melayani ex-nya walau apa sekalipun. Malah menceritakan kepada korang kalau ex dia tegur di Facebook or tempat lain
96 - memberi hadiah coklat or teddy bear, even bukan pada hari yang special
97 - mengajak korang datang ke rumah parent dia

98 - menyimpan gambar korang di handphonenya. Tak lupa juga gambar korang dengan dia!
99 - memberitahu password email dia walaupun korang tak pernah minta

100 - meminta pendapat korang
and lastlyyyyyy.



101 - HE TELLS YOU HE LOVES YOU....




# Benda ni copy paste je, sbb ada orang nak baca. Haha, buka semua betul pun. Yang tak logik pun ade. Haha, rasanya la. Bergantung la. Hihi.


thanks reading , byeee

No comments:

Post a Comment