Thursday, August 23

Hanya kebetulan :')

Hai semua. Hari ni amni tak tau lah perasaan apa yang menghantui diri amni ni. Hmm, sedih pulak bila fikir balik kejadian tadi. Amni bukan apa, macam tak percaya pun ada. Terkejut gila macam mimpi je. Hihi.
Perjalanan dari pahang ke ipoh berjalan lancar. Highway pun kosong lagi. Al maklum lah orang masih beraya lagi kot. Hihi kali ni special nya balik ipoh ialahhh mak pun balik sekali ;) wink wink. Actually mak tuu panggilan untuk opah amni. Amni je panggil opah dngan panggilan mak. Ye lahhh cucu sulung katakann. Hihi amni dengan ony menjalankan aktiviti kitorang macam biasa setiap kali duduk dalam kereta lama lama. Haha tidurrrrr. Heheh siap ada bantal dengan teddy bear lagi. Haha.

So, amni dengan adik pun tidur laa. Tetiba mama gerakkan kitorang. Amni dgn ony ni lain macam sikit. Hihi kalau tengah sedap tidur, kalau digerakkan walaupun time tuu lapar gilaa, kitorang tetap memilih tidur daripada makan. Hehe. Payah gila nak kejutkan kitorang. Lama juga la mama pujuk. Lastnya kitorang terpaksa korbankan 'beauty sleep' kitorang tuu. Hahaha. Hah lupa nak cakap. Ayah berhenti dekat rnr tapah. Hehe tempat favourite i dgn adik i! Hehe situ besttt. Macam macam adooo. Haha. Sebelum turun dari kereta tuu mama ada tanya nak makan ape. Adik pulak laju je jwb KFC. haha kwajaq betu budak tuu. Demandddddd! Mama kata la, okay. Tetiba ayah kata ayah nak makan dekat Pak Tam tuu. Ayah mmg minat makan kat situ kalau kat perhentian lain pun, Pak Tam tuu tetap pilihan ayah. hehe, so, adik ikut je lah pilihan ayah walaupun mula-mula dia tarik muka dan sentapppp. haha, baru bangun tidur lah katakannnn.

Okayy cerita ni bermula dari sini. Tadi tuu pendahuluan je. Haha.

Waktu naik  je tangga kat Pak Tam dengan muka mengantuk tu, amni tak tahu kenapa and macam mana amni boleh terpandang kat satu kauntuer tuu. Then jalan balik macam biasa. Tiba-tiba... Ehhhhhhhhhhh O.O itu bukan ke ........ Ohh tidakkkkk, tak mungkinnnnnnn. Apa ni? Amni mimpi ke? Hmmmmm. Salah orang kot. Amni nampak ade sorang ni, muka macam familiar sangat >.< Ahhhhh, pedulikan. Asalkan dia tak nampak amni, itu dah cukup bagus kan? Tak lama lepas tu, usha balik kaunter tadi. Fuhhhhh, legaaa. Dah takde. Hehe, toleh kiri dan toleh kanan. Homaiiiiii, die betul-betul duduk meja sebelah kanan amni. grrr ==' amn pikir dia dah balik. Waktu tu, dia tak perasan amni lai an amni betul betul harap dia takkan nampak amni.Entah macam mana lah kan, maybe sebab amni terlampau tak duduk diam sebab nak cover dari dia, and taknak dia dengar mama ayah adik atau mak sekalipun panggil nama 'amni'.

Benda yang dah nak jadi, kita bukan boleh buat ape pun kan? Dia dah nampak amni, dan amni pun mmg kaku waktu tuu. Dia pun senyum, and amni pulak takkan nak jeling kan? Amni pun senyum la. Tetibe ada msg masuk "amni, kau ke kat depan aku ni?" Amni pun was-was nak jawab 'ye', so amni jawab lah "kau kat mana?" dan dia jawab "aku kat depan kau :')". Amni rasa macam orang gila pun ada. Helooooo, kitorang duduk meja sebelah je okayyyy. Bukan nun jauh disana! Tapi gaya msg macam lah jauh sgt kan? =.= haha. Hurmm, tak sangka pulak dia boleh buka mulut dan sembang dengan amni ;) 

B : Betul lah kau amni kan?
A : Yelahh, ni aku lah ni.
B : Macam tak percaya je aku dapat jumpa kau.
A : Haha, banyaklah kau. Aku ingatkan kau sape tadi.
B : Sampai hat tak kenal aku.
A : Aku kenal lah gendut. Haha, k la. Aku nak makan.
B : Amni, tak sangka kau ****** **** bila depan depan.
A : Haha merepak lah kau. weh, selamat hari raya.
B : Selamat hari raya. Aku rindu kau.
A : gendut lah kau, dah dah makan cepat. Hehe.
B : Yelah.

Okay, cukup sampai situ je. Amni maleh nak sambung dialog lepas makan. Hihi. Hmm, amni tak tahu apa perasaan amni waktu tuu sampai sekarang. Macam macam ada. bercampur baur. Ahhhh, lupakan je lah. Merepek je bila ingat balik. Btw, sebelum balik tuu, adik dapat juga kfc dia. Mama suruh bawa balik je. Hee, cantekkkkk. Haha. And waktu kitorang tengah makan dalam kereta tuu, ada pulak number tak dikenali dok misscall misscall. Bila tanya siapa, dia jawab nama dia. Dan orang tuu ialahhhhhhhhhhhhh. Kawan Conan tuu. Katanya amik number amni dr Conan.. Grrr, siap awak Conan! Haha


//Amni tak sangka semua ni boleh jadi :'/

thanks reading , byeee

No comments:

Post a Comment